OMGIVNINGEN

Cupra Marittima och Marche-regionen.

Cupra är en liten stad på något över 5000 invånare. Den ligger utsträckt längs havet och en lång sandstrand. Man kan promenera på stranden en dryg halvmil söderut till nästa lilla stad, Grottamare. Norrut är det en mil till Pedaso och så långt har vi inte gått. Cupra är populärt på sommaren men här finns inte många utländska turister, miljön är genuin och inte så mondän som i Grottamare eller den lite större San Benedetto del Tronto knappt två mil söderut.

Över stan reser sig en kulle med medeltida bebyggelse och ringmur, Cupra Alta. Dalgångar leder in i landet och däremellan bergskullar, men överallt ett varierat odlingslandskap. Här finns många vingårdar och några av Italiens bästa viner. Små bergsstäder med medeltida bebyggelse finns inom räckhåll, till och med per cykel för den sportige: Ripatransone, Montefiore, Cossignano, Offida, Aquaviva…bara namnen låter som poesi.

Här hittar du massor av tips på saker att göra och ställen att besöka i regionen Marche: https://magicalmarche.wordpress.com/2015/02/23/never-mind-50-shades-of-grey-here-is-50-shades-of-le-marche/

På kartan:

Utsikt över Cupra Marittima från Cupra Alta i mars månad.

Strandpromenaden utanför dörren.

Den närmaste av alla strandpromenadens restauranger.

Medeltidsbyn Cupra Alta som ligger 20 minuters promenad från lägenheten.

I Cupra Marittima.

I centrum av Cupra Marittima.

En gata i Cupra Marittima.

Stranden en tidig morgon i mars.

Utsikt över landskapet och Massignano i mars månad.

Regionens huvudstad Ascoli Piceno har en rik historia och fantastiska byggnader.

Vingård i mars månad

copy: http://www.sarnanoneve.it/

Mindre än en timmes bilfärd bort finns flera skidorter. Skidsäsongen är december till mars. Övrig tid på året hittar du vackra vandringsleder här.